PRAŽMA KRÁLOVSKÁ ANEB KUCHÁME RYBU

ČTENÍ NA 3 MIN.
Pražma královská aneb kucháme rybu

Během posledních let jsme si vyzkoušeli pár kuchařský kurzů. Většinou jsme si je vzájemně koupili. Mně tím Petr dělal upřímnou radost, jestli já jemu, tím si nejsem 100% jistá. Jenže teď jsme dostali možnost jít na kurz spolu, čehož jsem se malinko bála, protože naše malé kuchyňské roztržky by mohly vycestovat mimo naší kuchyň.

P. pozn.: Gabčina tolerance k mojí neznalosti nebo neumu v kuchyni se limitně blíží nule.
G. pozn.: Nemůžeš to těm lidem psát více srozumitelně?
P. pozn.: No, vidíte, a je to tady!

image

Nicméně kurz s Market Radischem a ještě k tomu v Gourmet Academy jsme si nemohli nechat ujít. Vyrazili jsem na “Kurz: pražma královská”.

Znáte tuto kuchařskou školu? Já jsem z ní upřímně úplně nadšená. Před létem jsem byla na kurzu neskutečně šikovné a milé Janči (Zásadně zdravě) a byl to přímo ohromující zážitek. Nešlo jen o to, že jídlo bylo prostě boží, ale ta atmosféra, překrásné prostředí i lidé byli prostě skvělí. Jančiny kurzy rozhodně doporučujeme!

A tento kurz mi ten hezký pocit připomněl. Hned na začátku jsme si vysvětlili, jak vykuchat a vykostit rybu. To jsem mileráda přenechala Petrovi, i když měl připomínky a nutil mě, ať si to také zkusím (v tem moment to bylo trošku napjaté). A potom jsme se hravě naučili, jak originálně zpracovat veškeré maso z ryby.

Za nás chuťově vyhrál tatarák, který se připravuje ze zbytků masa okolo páteře a z odřezků u ploutví. Najemno nasekané maso pražmy jsme ochutili bylinkami, citrónem a zkombinovali s mangem a avokádem. Ta kombinace chutí a barev se hodně povedla.

Pokud kupujete kvalitní čerstvé ryby, určitě to vyzkoušejte. Pražma má na to naprosto ideální maso. Nebo tatarák také můžete připravit ze sivena.

Další velkou novinku pro nás bylo “restování avokáda”. Tímto krokem zvýrazníme jeho zelenou barvu. Na chuti se nic nezmění.

image

Není nad to, se naučit něco nového a během toho se ještě krásně najíst. Nevím jestli to bylo jídlem nebo si nás Marek srovnal do latě, ale v závěru jsem byli jak dvě hrdličky.

P.pozn.: Není nad to, mít bezednou sklenici kvalitního vína. Škoda, že nepijeme. :-)

Byl to skvělý zážitek, který každému doporučujeme. Ideální dárek k Vánocům. Koukněte na jejich kurzy .

imageimageimageimage

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'