LIPSKO VÝLET NA VÍKEND

Lipsko výlet na víkend

Každý jezdí do Berlína, ale co zkusit třeba menší výlet do Lipska? Za nás má Lipsko super vibe a z Prahy jste tam autem za 2,5 hodinky. Nádhera a málokdo asi ví, že je to docela velké kulturní centrum

ČTI CELÝ ČLÁNEK keyboard_arrow_right

USHGULI, NEJVÝŠE POSTAVENÁ VESNICE V EVROPĚ

ČTENÍ NA 3 MIN.
Ushguli, nejvýše postavená vesnice v Evropě

Vypadá to jakoby se tu zastavil čas. Mezi kamennými domky na blátivé uličce jen tak tak Gabča stihne uhnout rozběhnutému statnému koni, kličkuje mezi námi a prasaty. Jak jinak, vítají nás všudypřítomní psi a obrovité krávy. Lidi, nenechte se zmást. Tady ve 2200 metrech nad mořem žijí lidi. Jsme mezi nejvýše postavenými trvale obyvanými vesnicemi v Evropě. Trvale tu žije prý něco okolo 200 obyvatel, ačkoliv jsou díky sněhu nemalou část roku kompletně odstřiženi od okolního světa.

forum 2 komentáře ČTI CELÝ ČLÁNEK keyboard_arrow_right

PRAKTICKÉ TIPY NA CESTU A PŘED CESTOU DO GRUZIE

ČTENÍ NA 5 MIN.
Praktické tipy na cestu a před cestou do Gruzie

Tak se hlavně v pořádku vraťte. To byla nejčastější reakce, kdž jsme řekli, že jedeme s batůžkem do Gruzie. Země a především její hory jsou překrásné, vysoké, divoké, zelené a plné života. Lidé jsou milí a pohostinní, především v oblastech ještě “nezkažených” turismem.

forum 2 komentáře ČTI CELÝ ČLÁNEK keyboard_arrow_right

5 DNÍ V ALBÁNII

ČTENÍ NA 5 MIN.
5 dní v Albánii

Albánie? Co o Albánii vlastně víme? Vesměs nic, takže máme všechny důvody tam vyrazit. Takhle asi probíhal výběr destinace na poznávačku s Rady na cestu.

Teď už můžeme říci, že Albánie je zemí ohromně milých a pohostinných lidí, šťavnatých rajčat, granátového jablka, nádherné přírody, vycpaných orlů, bunkrů, kanálů bez vík, naleštěných mercedesů, automyček, lékáren, toulavých psů, drátů a kaváren plných chlapů. Je tu levno a bezpečno.

forum 3 komentáře ČTI CELÝ ČLÁNEK keyboard_arrow_right

JARO V MILÁNĚ

ČTENÍ NA 10 MIN.
Jaro v Miláně

Po více jak deseti letech jsem se odhodlala vyrazit sama na cestu. Pro někoho je to možná úplná samozřejmost, jenže pro mě to byl velkej krok. Moje cesta vedla na Design Week do Milána a já měla velkej nepříjemnej strach. Bojím se létat.

ČTI CELÝ ČLÁNEK keyboard_arrow_right

SKOTSKO NA 10 DNÍ

ČTENÍ NA 10 MIN.
Skotsko na 10 dní

Čas letí jak blázen a já nechápu, proč se nám tenhle cestopis zasekl v Google Docs víc jak 8 měsíců. Možná jsem měli na podzim míň jíst a víc psát. Každopádně je tady a my doufáme, že se zamilujete do Skotska stejně jako my.

forum 2 komentáře ČTI CELÝ ČLÁNEK keyboard_arrow_right

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'