TIPY NA VÁNOČNÍ DÁRKY 2019

ČTENÍ NA 5 MIN.
Tipy na vánoční dárky 2019

Vážně je to tu? Další rok je za námi a my tu sepisujeme už 3. článek o dárcích. Je pozdě. Hodně. A jsme asi poslední, kteří vám budou dávat tipy na vánoční dárky. Jenže třeba jsou mezi vámi opozdilci, prostě tací jako my a jim se nějaký tip bude hodit. Doufáme, že někomu pomůžeme. O tom tento článek je :-).

Za každým dárkem si stojíme na 100% a pokud chcete více inspirace, mrkněte rozhodně na starší dva články.

Hned na úvod sem musíme dát web Skutečný dárek, který spravuje Člověk v tísni. Zde totiž koupíte radost a ještě pomůžete někomu dalšímu. Mrkněte. Můžete např. koupit voucher na 10.000 litrů vody za 500 Kč pro ty, pro které je voda opravdu vzácnost.

Knihy

Knihy jsou nejčastější věc, kterou během roku kupujeme. Dělají nám největší radost a jsou prostě věčné.

Řada našich kamarádů vydala překrásné kuchařky. Je za nimi vidět obří kus práce a jedna je hezčí než druhá. Ale možná jste překuchařkovaní, takže přidáváme i knihy, které nás zaujaly a nevěnují se jídlu.

image

Kuchařky

Cesta k opravdovému jídlu

Evča s Markét vytvořily překrásnou zdravou kuchařku, u receptů vidíte výživové hodnoty. Moc se nám líbí kapitola, jak připravit krabičky.

web: shop.acupofsty­le.com

Cukrfree 9týdenní program

Janča s Hani přetvořily jejich online program do knihy. Vše je krásně a srozumitelně představeno. I v bistru máme pár kusů.

web: shop.cukrfreee.cz

Cat & Cook 2

Ivča vydala 2.díl její čarokrásné kuchařky. Jsou tam dokonale vysvětlené postupy na všechna ta námi oblíbená jídla. Její sladká sekce je takové malé foodporn.

web: shop.catandco­ok.cz

My cooking Dairy 2

Kačí taky vydala překrásnou druhou kuchařku. Ta je nám hodně blízká, protože recepty jsou jednoduché, barevné a vás potěší, že jsou z dostupných surovin. Její rodina má na Míráku stánek a vy si ji tam můžete koupit.

web: eshop.mycookin­gdiary.cz

Neplecha na plechu

Markét s Frantou vydali cestovatelskou kuchařku. Je to obří nádherná bible. 111 receptů. Objednat si ji můžete u nich na eshopu, mají i možnost odběru u Lelí cupcakes. U nás v bistru také pár kusů ještě máme.

web: eshop.neplecha­naplechu.cz

Leli's cupcakes

Lelí cupcakes taktéž vydala dokonalou kuchařku. Je hodně sladká a velmi osobní. Je tam krásně popsán příběh jejího začátku. Zastavte se pro ni přímo u ní na Karláku (Praha) a ochutnejte nejlepší cupcake v Praze.

web: leliscupcakes.com

Martin Legeza 12 měsíců v české kuchyni

Náš nejmladší kamarád food blogger Martin vydal vytuněnou kuchařku plnou české klasiky. V kuchařce najdete i 2 fotečky od nás. :)

web: luxor.cz

Kuchařka Zachraň jídlo

image

Tato kniha je vskutku vyjímečná a naučíte se podle ní spotřebovat celou vaši přeplněnou lednici. Moc se nám líbí i její grafické zpracování.

web: zachranjidlo.cz

Jiné knížky

Letuška z Economy aneb co na Instagramu neuvidíte

Naše kamarádka Péťa napsala hodně vtipnou knihu o jejím životě na palubě. Byla totiž letuška. Měla povolání, o kterém jsem jako malá snila.

web: luxor.cz

Gastromapa

Jo, Lukyho znají všichni a pravděpodobně tu knížku mají všichni. Ale na seznamu ji chceme mít, protože je jednoduše originál.

web: luxor.cz

Zibura Prázdniny v Evropě

Knížky od Ladislava jsou super. Teda pokud jste trošku dobrodruzi jako my. Nicméně myslíme, že třeba pro táty je to prima četba.

web: luxor.cz

Zážitky

Koktejlové kurzy od George Němce

image

Každý rok sem dáváme vybraný spešl kuchařský zážitek. Letos, ale musíme na 110% doporučit jedinečné kurzy George Němce. Jiřík je skvělý showman, dokonalý barman a výborný učitel. Měli jsme možnost zkusit jeho tour de bar a bylo to vážně super. Pochopili jsme kulturu koktejlového světa, poznali super podniky a moc a moc se bavili. Jo a málem bych zapomněla. Ta krásně zabalená lahvička na fotce? To jsme dostala drink na domácí přípravu.

web: georgenemec.com

Etapa

image

Málem bychom na to zapomněli! Hned šoupáme tento odstavec výš. Máme poukázky k nám do bistra Etapa. Moc vás zveme! Můžete svým blízkým koupit poukaz na 300Kč, 500Kč, 1000 Kč. Stačí napsat na info@etapa.cz a my vám pošleme více info.

web: etapa.cz

Skvělý poznávací zájezd

Pokud chcete velký dar např. pro mamku, tátu nebo babi s dědou, tak mrkněte na Rady na cestu. Před létem jsme vyrazili na organizovaný výlet do Albánie a moc se nám líbilo, že se snaží výlety tvořit originálně a průvodci jsou prima lidi. Další palec nahoru.

web: radynacestu.cz

Únikovky nesmí chybět

Obecně se nám líbí únikovky od Mindmaze.

A moc se nám moc líbila únikovka přímo v Karlíně na téma Čachtická paní. Dejte vědět jestli pán, co hru vede, začal svoji roli hrát ihned při vstupu do budovy.

Spotřebiče

Tenhle rok si hlavně Petr zamiloval hned několik kuchyňských spotřebičů (né že by v roce 2018 kromě lednice a varné konvice nějaký zajímavý používal).

Všechny nové a zajímavé spotřebiče máme z Traminal.cz, s nímž máme krásnou a dlouhodobou barterovou spolupráci. Na jejich zákaznický servis a vůbec přístup obecně nedáme dopustit. Na eshopu mají samé kvalitní produkty. Máme pro vás slevu na 10% – kód PG10FD26

Kuchyňský robot Ankarsrum

Vodní filtr na vodu Berkey – voda se filtruje cca 8 hodin. Je očištěna od parazitů, bakterií apod. Pokud byste ho chtěli vidět naživo, stojí u nás v bistru :)

Mlýnek na obilí + vločkovač – už asi víte, že se Petr zbláznil do pečení chleba. Tak tady je jedna taková třešnička, která nám pomáhá mlít zrna.

Krásné radosti

Sojové svíčky Etapa

image

Ve spolupráci s Perfumed Prague máme v bistru voňavé svíčky. Mojí oblíbenkyní je borovicová :) Dorazte k nám na vánoční pop-up do Etapy 21.12. – 10–14h.

Studio Muun

V poslední měsíci jsem se zamilovala do krásných náušnic studia Muun. Pokud je chcete vidět naživo. Dorazte k nám na vánoční pop-up do Etapy 21.12. – 10–14h.

Kožené kabelky, batohy a tašky od české značky Bodline

Jitka s Matoušem používají pro svou tvorbu kůži, která je vlastně odpad. Pokud by ji nikdo nevyužil, vyhodí se. Takto to má více umělců. Mám od nich dvě krásné kabelky a drží jako blázen. Teď těsně před Vánoci už neodesílají balíčky, ale jejich kousky najdete ve sdílené dílně a obchodě BackYard.

web: bodline.cz

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'