5 DRUHŮ ZDRAVÉHO VÁNOČNÍHO CUKROVÍ

ČTENÍ NA 3 MIN.
5 druhů zdravého vánočního cukroví

Těšíte se na Vánoce? Jasně, že ano. My máme Vánoce spojeny se spoustou příjemného. Ti mlsnější z nás se vždycky těší na cukroví :-). Cukroví připravujeme bez přidaného cukru, lepkku a laktózy. O pár tipů se chceme podělit.

1. PERNÍKOVÉ SUŠENKY

Jednoduché sušenky, které trochu připomínají čokoládová esíčka. Do vánoční verze jsme namixovali koření tak, že ucítíte perníkovou příchuť, což se nyní docela hodí.

image

2. ČOKOLÁDOVÉ KULIČKY – LÍSKOVÝ OŘÍŠEK, KAKAO, KAKAOVÉ MÁSLO

Každý komu jsme dávali ochutnat naše cukroví, vždycky jako první šáhne po těhle čokoládových kuličkách. A není divu, my děláme to samé. Všichni nejdříve ochutnáváme očima. A nejlepší na tom je to, že jsou super jednoduché.

image

3. VÁNOČNÍ KOLEČKA – KOKOS, KAKAO, PISTÁCIE

S Petrem máme velkou slabost pro čokoládové.. “cokoliv”. Takže jsme si upekli ale opravdu hodně čokoládové cukroví. Kakao máme v těstu, v náplni a samozřejmě i v polevě. Aby to nebyla nuda, ozdobili jsme pistáciemi. Cukroví musí vypadat bezchybně, budeme ho prezentovat před velkou porotou, která se skládá z maminek, tchyní a především babiček.

image

4. DOMÁCÍ TYČINKY MARS – OŘÍŠKY, DATLE, RÝŽOVÝ SIRUP

Tohle je náš vánoční nepečený favorit. Inspirovali jsem se receptem od Taline Gabrielian. Karamelová vrstva je božská, jako všechno z datlí (hodně z ní zmizelo ještě předtím, než jsme ji použili). Oříšková spodní vrstva je také moc dobrá a společně s čokoládou tvoří perfektní kombinaci.

“Marsky” jsme si udělali do zásoby a když přijde návštěva, máme ji čím ohromit.

image

5. VÁNOČNÍ RAW CUKROVÍ – KOKOS, TAHINI, RÝŽOVÝ SIRUP

Sladké cukroví k Vánocům patří a my se samozřejmě o to nechceme ošidit. Testovali různé směsi na raw cukroví. Hodně zajímavá nám přišla kombinace tahini a kokosu. Díky tahini je těsto hodně odlišné. Buďto jej budete milovat nebo vám chutnat nebude. Nic mezitím podle mě není :-)

image

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'